2008-12-17

Livets orättvisor

Fick ett mail i dag från en som arbetar på ett av gruppboendena här i stan. Hon och hennes kollega var mycket besvikna på en händelse som hände för et tag sedan.
Den 5 december hade vi julbord med dans tillsammans med Falkenberg. Julbordet var på Standbaden, där är det så fint och de brukar ha sina danser där. Från oss "fritid för funktionshindrade" var det ca 150 personer som skulle äta. Detta är bokat långt i förväg så de visste att det komemr bli mycket folk. De hade 48 krokar till jackorna, det var så trångt vid borden att rullstolarna fick knappt plats. Personalen från det gruppboende som mailat mig valde att gå och hämta mat till brukarna för de skulle inte kunna gå dit själva, det var för trångt helt enkelt. Maten tog slut och de fick stå och vänta hur länge som helst, viss mat tog verkligen slut. Ville brukarna ha starkare att dricka fick de gå upp till det andra julbordet som också pågick. Här har jag hört att det fanns gott om mat (en personal gick helt enkelt upp och hämtade en hel Jansson som personalen sagt var helt slut). På dessa 150 personer var det 2 stycken som jobbade. Disken plockades inte bort från bordet så de fick stapla tallrickarna på varann för att kunna äta (bytet mellan kallt och varmt fisk och kött). Helt enkelt dåligt skött.

Frågan är om det såg likadant ut en våning ovanför?? Där affärsmännen satt....

1 kommentar:

Malmis sa...

Vad trist när det är så...

Inspirationskort

Här kommer ett gäng kort att inspireras av. Dessa är inte till salu utan gjorts för att ges bort. Kortet med spindelmannen är det dottern s...