2008-12-15

Julstök

Nu har vi börjat med julstädningen. I lördags höll vi på hela dagen och städade köket. Skåpsluckor torkades och spisen gjordes ren. Ugnen skrubbades och allt blev så fint. Nu vågar man knappt laga mat som skvätter och sölar ner. Men det är så skönt när det är klart. Blir nog jul i år igen.

Igår var det dags för årets julgransanskaffning. Jag, Björn och hans mamma var ute i skogen och letade gran (på svärföräldrarnas mark). Svärföräldrarna skulle ha en julgran till sig och vi skulle ha en liten gran till oss. Härligt att vara ute i skogen och gå, var längesedan nu. Vädret var bra och lite motion fick vi. Att det kan vara så svårt att hitta en gran som passar till julgran när man har en hel granodling att leta i. Antingen är de för glesa, barren inte fina, växt snett eller något annat. Tii slut hittade vi en fin julgran och en utegran, även en liten gran till oss. Det tog sin lilla tid, sen var det gott att komma in och få fisksoppa. Ljusslingor och när skulle upp hos svärföräldrarna och lite kaffe skulle drickas. Blir en del att hjälpa til med när svärfar har brutit benet och inte klarar av att göra saker. Men man ska inte klaga, vi hinner med det. Har ju inte så stort själva att ta hand om.

Inga kommentarer:

Inspirationskort

Här kommer ett gäng kort att inspireras av. Dessa är inte till salu utan gjorts för att ges bort. Kortet med spindelmannen är det dottern s...