2009-06-29

Ett nytt alster

Ännu en dag i värmen har förflutit, gäller att njuta av det så länge det varar. Enligt vissa sidor på nätet så ska det bli sämre väder här på västkusten nästa vecka, det tycker jag inte är kul. I morgon är det sista dagen jag är närmare 30 än 40 dessutom. Nästan lite skrämmande när man tänker på det. Men som någon klok människa uttryckte sig "man är inte äldre än man känner sig" så jag är nog inte så gammal ändå. Fick ju visa leg när jag var på systemet innan midsommar och köpte mousserat vin. Frågan är om man ska ta det som en koplimang när man nästan är 35...

Här kommer i alla fall ett nytt bidrag till cybercropen som Svensk scrapbooking hade.

Detta kortet har jag gjort med min farmor i bakhuvudet. När jag var liten och hälsade på farmor och farfar på landet baadade vi nästan alltid fötterna innan vi gick och la oss. Var ju tvungen att tvätta dem innan, hade sprungit barfota hela dagen. Tänkte att hon skulle få det om några veckor när hon har bott in sig i sin nya lägenhet. Hon flyttade till en servicelägenhet igår. Först ska hon få ett grattis-till-flytten-kort.

2009-06-28

Cybercrop

Nu är jag klar med mina bidrag till Svensk scrapbookings cybercrop. Hann med sju stycken bidrag. Börjar visa ett par här.

Den första är en LO. Den föreställer en vattendroppe som droppar i en termos´kaffe. Ett härligt kort som jag lagt krackeleringslack på, dekorerat med stansade blommor, pearl maker och thickers. Pappter, cardstocken, är stämplad med vattenstämpel för att få lite liv i det.





Detta kort ör dekorerat med peralmakers, stickles och knappbrads. Kommer inte ihåg vad trollet heter, eller vilket märke det är.

Nu är det bara att hoppas på att de som röstar tycker om min verk eller att turen är med en på utlottningarna. Var många fina och roliga priser på de olika tävlingarna.

Ska titta ilte på fotboll nu innan jag ska iväg och svettas på ett friskispass, step. Ska bli kul, sista för sommaren.

2009-06-27

SOMMAR

Nu är sommaren äntligen här. Varmt och skönt.
Fast lite scrapping har det blivit, är ju cyber-crop hos Svensk scrapbooking...


Sommar sommar sommar...

2009-06-25

LO till tävling

Nu har sommaren äntligen kommit. Här är det jättevarmt. Tog mig en promenad på lunchen idag. Då kan man inte klaga på att man jobbar i Varberg. Centralt dessutom. En promenad runt fästningen och havet. ja, helt otroligt vackert är det i alla fall och avkopplande att ta sig dessa promenader. Behöver nog det ibland för att orka med.

Här kommer mitt bidrag till MiMa´s tävling, det var att man skulle ha med vissa saker, och inte fick ha med något vitt. Lite klurigt, men jag tycker det gick rätt så bra. Tävligen avslutades den 21 juni, emn vinnaren är inte utsedd ännu, så det är bara att hoppas att de tycker om mitt bidrag...


Papprena kommer från GeKå´s, ett block kan man säga. Tycker om dem fast det kanske inte är bästa kvalite. Ska vara syrafria i alla fall efter vad jag kunde utläsa av inennhållet. Lite punchinella, knappar, thickers och brads skulle vara med så det blev det.

2009-06-23

Tävling

En liten tävling hos Stämpelboden:
http://stampelbodens.blogg.se/tavling/2009/june/kommentarstavling.html#comment

Gå in och titta på denna sida så kan du se vad man kan vinna. Tänk att få detta sett...

2009-06-20

Lite kort

Nu har jag äntligen blivit färdig att fica ordning korten min mor, morbror och en kompis fick när de fyllde år. Här kommer de.

Först ut kortet till min mor på 65-års dagen.

Andra kortet är til min morbror och mors tvillingbror på 65-årsdagen.




Det tredje korte är till Anna på 34-årsdagen.


Allt för denna gång i skapandeväg, finns lite mer att visa, men det får bli när jag hinner lägga in dem i photoshop.

Nu ska vi fortsätta fira midsommar i regnovädret.

2009-06-19

GLAD MIDSOMMAR

Vill bara önska alla en trevlig och härlig midsommar.
Själv har jag det bra. Ska äta och dricka gott om en stund.

2009-06-09

Snart hemgång

Sitter här och ska alldeles strax bege mig hemåt. Tåget går om tjugo minuter så det var ingen ide att sätta igång mednågot nytt. i morgon bär det av till Kalmar, ska ha FOMS-möte där. FOMS är intressorganisationen för personer som arbetar med fritiden för funktionsnedsatta individer. Har ju blivit länsombud, därför är det jag somska åka denna gång. Vi ska börja planera en tvådagars träff vi ska ha med södra kretsen i höst. Hoppas på att de andra har många bra idéer, jag tror knappt jag har någon, men så har jag ju inte jobbat så länge ännu. Ska bli kul och inspirerande att träffa de andra ombuden.

2009-06-02

Karlovy Vary

Nu är det alldeles för länge sedan jag skrev. Vet att jag lovade att visa några kort. De kommer inom kort, lovar...
Nu har jag i dagarna fem varit utomlands, det händer inte ofta. Fick följa med på årets fotbollsturnering till Karlovy Vary i Tjeckien. Varje år är det två lag, ett mellan 12-14 år och ett mellan 16-18 år, som åker till Tjeckien då Karlovy Vary är en vänort till Varbergs kommun. Kommunen betalar hälften ungefär och klubbarna resten. Dessutom får ofta en annan tjänsteman på Kultur- och fritid åka med. I år fick jag förmånen tillsammans med tre fitidsledare.
Har varit helt underbart, tyvärr hade inte vi lika fint väder som här hemma. Det var runt 12-15 grader och regnskurar, kunde varit bättre. Fast går man omkring i en stad så är det rätt bra om det inte är för varmt också. Så på det hela taget var det bra. Har haft det kanonbra och kul.
Det gick inte så jättebra för killarna som spelade fotboll. De stora vann inte någon av sina matcher, medan de små vann en. De små fick även ålderskategorins "fair-playpris". Det var kul och uppskattat.

Här kommer några kort från den underbart vackra staden, är värt ett besök dit om man tycker om vackra byggnader, det lovar jag.


Detta är en bild jag tog i ett utsiktstorn över staden. Mycket backar var det.





Denna bild är en del av en gammal byggnad. I byggnaden hade de dragit upp ledningar så att folket kan gå och ta vatten ur de varma källorna som finns under staden. Vattnet var 72 grader varmt. Många gick omkring och drack detta vatten ur små koppar med sugrör på istället för handtag. Se bilden nedanför denna, är kanske lite svårt att se, men dessa såldes på hur många platser som helst. Detta vatten smakade salt och sött på samma gång och var mycket rikt på olika mineraler och järn.



Inspirationskort

Här kommer ett gäng kort att inspireras av. Dessa är inte till salu utan gjorts för att ges bort. Kortet med spindelmannen är det dottern s...